Oldalak

2016. december 8., csütörtök

A sütiszaggató

Az egyik kolléganőnk kérése teljesült ezzel a szép szarvasformájú süteményszaggatóval.
Előkészületek a Thiniverse-n való kutakodással teltek (itt és itt), ahol azért előbb-utóbb rájöttünk, hogy bár szépek a modellek, nem biztos, hogy praktikus a túl sok vékony kiálló részlet. Azért lábak, agancsok ne maradjanak a tepsiben.
És rátaláltunk egy útmutatóra a 3d Printing for Beginners oldalon. Ehhez már csak jó szarvasforma kellett, melyet a Cookie Caster-re feltöltve generálható a szaggatóforma.

Bár különböző falvastagság állítható be, de a valóságban a vékonyabb alkalmas arra, hogy igazán szépen vágja a tésztát, és ne csak összenyomja. Így az 1 mm-t választottuk a nyomtathatóság érdekében.


Nyomtatási beállítások első körben a mások által ajánlott 0,3-as rétegvastagság, 2 shell,  20% kitöltés lett. Ennek meg is lett a következménye:
Bár a kép nem túl éles, de talán kinagyítva látszik rajta, hogy két különálló fal készült, amely közé nem került összeköttetés. A jobb oldali képen a nyomtatási preview-ban látszik ugyanez. Gyakorlati szempontból ebbe a résbe nagyon könnyen bele tud menni a tészta.
A megoldás végül 1 shell,  50% kitöltés lett, amely kellő merevséget adott, és a falak közötti kapcsolatot is elkészült:
Várjuk a beszámolót a forma működéséről. :)

*********************************************
2016. 12. 13.
A forma és így maga a szaggató tökéletesen működik! 😊
Íme a bizonyíték:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése