Oldalak

2018. március 22., csütörtök

Húsvét közeledtével

A külföldi diákoknak a Hallgatói Önkormányzat tojáskeresést fog szervezni húsvét közeledtével. Mondjuk az időjárás nem igazán kedvez mosta dolognak, mert a zöldülő tavaszi bokrok helyett csak a hóba tudják eldugni a tojásokat. Mindenesetre "megrendelést" kaptunk izgalmas tojások nyomtatására. Az inspirációt a Thingiverse-n kerestük ehhez, ahol felületében mintázott tojásokon át a szétnyitható meglepetéstojásokig szinte minden megtalálható.
A választás egy szétnyithatóra esett, ahol eredetileg egy kis targonca helye van kialakítva. Ez a mélyedés ki lett simítva, majd a University of Debrecen felirat és az egyetemi kabalamókus lenyomata került a felületre.
A mintadarab nyomtatása jól sikerült, a tojás nyitható lett, és szöveg+mókus látható. Érdekesség, hogy a tojás állítva, azaz összehajtva kerül nyomtatásra, így a feliratunk a függőleges felületen szépen kirajzolódik.

Éjszakára egy négyes nyomtatást indítottam, ebből egy sajnos felvált. De szerencsére a többi épségben elkészült, köszönhetően annak, hogy a felválás igen későn történt meg, és kevés anagy ment a gombolyagba.

Az alapmodellt ezúton is köszönjük agepbiz Thingiverse felhasználónak, a modell átdolgozását pedig a PhD hallgatómnak.
A kész kollekciót is meg fogom mutatni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése