Oldalak

2022. november 20., vasárnap

FC Milan és Arsenal

Idén is népszerű hallgatói modellek voltak a logók, bár többen rájöttek, hogy egy logó 3D-sé varázsolása azért nem egyszerű feladat. Ahogy az már a korábbi logók esetében is látszott, számolni kell a rétegeket, amikor a bemarások vagy másként nézve a kiemelések kerülnek kialakításra.

Az Arsenal logó esetén első körben az volt nem voltak elég markánsak a szintugrások. A modellben ez még jól látszott, de a nyomtatásban nem tudott érvényesülni az árnyékokból adódó sötétedés. A második verzióban a magasságra egy másfeles szorzót adtam, így már sokkal markánsabban látszik a perem és a mintázat is. A modell érdekessége, hogy Solidworks-ben készültek az alapelemek, de azok összeillesztése már TinkerCAD-ben valósult meg:


A Milan logó esetében megvoltak a kellő szintkülönbségek, így nemcsak egyszínűként, hanem színváltásokkal is kinyomtattam. A legalsó fehér résznél jól látszanak azok a területek, melyekre majd a kék rétegek kerülnek, melyeket szinte teljesen lefednek az arany színűek. A modell színesben is és egyszínűből nyomtatva is jól mutat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése