Oldalak

2016. április 28., csütörtök

Lányok napja 2016

Idén negyedik alkalommal rendezte meg az Informatikai Kar a Lányok napját. Ezen a rendezvényen minden évben valamilyen geometriai, modellezési témakört mutattunk meg kb. 25 percben.
A mostani alkalom kivételes volt abban, hogy a 3D-s nyomtatónkat és magát a 3D-s nyomtatást is be tudtuk mutatni. A "TerveződIK-nyomtatódIK" című foglalkozáson a regisztrált lányok két csoportban vettek részt, a közben lévő szünetekben a saját hallgatóim kérdezősködtek.
A nap képe:
További képek ebben a galériában tekinthetők meg.



A foglalkozáson a TincerCAD-ben való tervezés alapjaival ismerkedtünk.

A TinkerCAD (https://www.tinkercad.com/) egy böngészőben futtatható web-es alkalmazás, mellyel 3D-s alakzatokat készíthetünk a felkínált alaptestekből egymáshoz illesztéssel, egymásba történő metszéssel, lyukasztással, vágással. Az elkészült modellek többféle formátumban letölthetők, és alkalmasak arra, hogy 3D nyomtatással vagy CNC megmunkálással igazi, kézzel fogható tárgyak legyenek.
A TinkerCAD nemcsak egy a modellezőprogram, hanem egy közösségi modell- és ötletgyűjtemény is. A saját munkáink a rendszerben tárolódnak, ezáltal bárhonnan elérhetőek, módosíthatóak, megoszthatók másokkal, mint ahogy minden regisztrált felhasználónak lehetősége van a mások nyilvános modelljeiből ötleteket, inspirációkat szerezni. A regisztrációhoz egy e-mail címre vagy Facebook account-ra van szükségünk.
A foglalkozás után is elérhető két tutorial:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése