Oldalak

2016. október 5., szerda

Kutatók éjszakája 2016

Nagy izgalommal vártuk ezt a napot, mivel nem tudhattuk előre (csak sejthettük), hogy nagy lesz az érdeklődés.
Igazából kevés pihenőidőnk volt, többnyire folyamatosan jöttek az érdeklődők az óvodás korosztálytól a közel nyugdíjas korig, és nagyon sok család kereste fel a Nyomtassunk 3D-ben! című programunkat. Délután 4-től este fél 11-ig álltunk rendelkezésre, ami nagyon fárasztó volt, de megérte, mert nagyon sokan csak hallották a 3D nyomtatás létezését, most pedig láthatták is. Persze voltak félinformációk, félreértések is, és nagyon lelkes, csillogó szemű látogatók is! Kétszer 45 perc erejéig a szomszéd teremben a Tervezni bárki tud! program keretében a Tinkercad-ben modelleztünk, pontosabban megnéztük az alapokat. A helyszínen csak feliratozott lapkát/kulcstartót készítettünk, bár igazából kulccsal készültem.
Köszönjük mindenkinek az izgalmas estét!
És íme a képes beszámoló, a képek egy része a  www.unideb.hu oldalakról származik:

Készültünk kézbe vehető tárgyakkal,
sajnos ezek egy része hm eltűnt az este végére.




A szomszéd teremben folyt a tervezés:




Közben jött egy fiatalember, akinek a gépén volt egy Invertorban tervezett pörgettyű. Ugye nem kell mondanom, hogy gyorsan stl lett belőle és megszeletelődött, és amikor jött az egyetemi fotós, akkor már itt járt a nyomtatás:
Ez lett belőle, a tulajdonosa pedig éppen tegnap vette át:
És az estének volt még egy nagyon boldog résztvevője, akinek az apukája kereste meg a nagyon vágyott Lada logót, mi pedig nyomtattuk.
Sajnos a fekete nyomtatás nem látszik túlságosan:

De a tulajdonos nagyon boldog:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése