Oldalak

2018. február 10., szombat

Elindult a 3D szakkörünk!

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara a debreceni középiskolák érdeklődő diákjai számára szakköröket indított 2018. februárjától. Mi a 3D szakkörben vagyunk érintettek, összesen nyolc foglalkozást fogunk tartani kéthetente péntek délutánonként.
Szakkörünk első felében gyakorlati példákon keresztül ingyenesen használható modellezési lehetőségekkel ismerkedünk, megtanuljuk a TinkerCAD alapjait, és természetesen a munkáinkat ki is nyomtatjuk. Az utolsó négy foglalkozást az animációkészítésnek szánjuk, ebben a kolléganőm lesz a segítségünkre, aki a Blenderben való munkában fog segíteni.

Várjuk olyan középiskolások jelentkezését is, akik személyesen nem tudnak részt venni a foglalkozásokon, ők keressék fel az mtmi.unideb.hu oldalt. Itt a Moodle eLearnig rendszer biztosítja a szakkör technikai hátterét: ide kerülnek fel a modellek, a feladatok, leírások. Az oldalhoz való hozzáférést a jelentkezés után fogjuk biztosítani. 
A szakköre való jelentkezésre még mindig van lehetőség, minden információ elérhető a következő linken:
https://www.inf.unideb.hu/hu/szakkorok

Az első alkalommal a 3D nyomtatás alapjaival ismerkedtünk, hogy láthassuk, milyen formában készül majd el mindenkinek a saját munkája.
A következő alkalom időpontja: február 16., 15:00-17:00, IK-204-es terem.
A további időpontok: március 2.,  23., április 6., 20., május 4., 18.
Szerepeltünk a hírekben:
http://hirek.unideb.hu/hu/node/4241
http://www.haon.hu/kozepiskolasoknak-indit-informatikai-szakkoret-a-debreceni-egyetem/3761024
A szakkör a  Széchenyi 2020 keretében az IK "Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében" című projektjének keretében zajlik. A Projekt azonosítószáma: EFOP-3.4.4-16-2017-00023

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése