Oldalak

2023. augusztus 19., szombat

Boglári kalandok

A balatoni kalandok a déli parton is folytatódtak, így Bogit ismét elvittük Balatonboglárra. A Gömbkilátótól már meséltünk neki, így itt volt az alkalom egy kis túrára. A környék az előző (?? 20 évvel ezelőtti??) látogatásunk óta igencsak megváltozott, és a kilátó körül egy magasösvény is elkészült. Nem messze kalandpark is nyílt, azt most elnapoltuk. 

Na, de mi látható a magasösvényen? Egyrészt valóban lombkorona szinten sétálhattunk, és a környék élővilágával ismerkedhettünk interaktív formában. A táblákon kívül kisebb játékokat is kipróbálhattunk, de ami most éppen témába vág, az a 3D nyomtatással térbeliesített állat vagy növényformák bemutatása volt. A tablókon is megjelentek ezek a kiegészítések, de a korlátra is volt felszerelve belőlük. A rétegzést nagyon szépen látni lehetett, és voltak utólag festett, valóban élethű formák is. 

A tanösvény a Patkós Stúdió munkáját dicséri. Íme néhány fotó:












Frissítés: 

Nemsokkal a látogatásunk után, a FreeDee is írt a Stúdió munkájáról, mivel a 3D technológiák alkalmazásában szakmai kapcsolatban vannak: https://www.freedee.hu/ebbol-lesz-a-cserebogar-3d-nyomtatas-a-patkos-studioban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése