Oldalak

2023. augusztus 14., hétfő

Várak és kastélyok

A nyaralás első napján az utazást megszakítottuk, és megálltunk a budaörsi bevásárló központban ebédelni. Az asztalunk eléggé kint volt a közlekedő térben, így ráláttam egy nagy molinóra, amelyen egy számomra addig ismeretlen vár képe volt. A molinó mögött pedig a Magyar Turisztikai Szövetség kitelepülése volt, ahol a magyar várakat és kastélyokat többféle formában "reklámozták": volt animáció, papíralapú kiadvány éééés 3D nyomtatott modellek is. Fehér PLA-ból nagyon szép és valóban nagyméretű modellek voltak kiállítva. Ezeket próbáltam fotózni is, bár nem mindegyik volt jó fényviszonyokkal megáldva.
A füzéri vár esetében a hegytető is a modellhez tartozott, melyet a Fuzzy Skin beállítással nyomtattak, melytől kissé rücskös lett a felülete. Ez talán látszik jól a képeken is, hogy maga a felület válik rücskössé ezzel a beállítással, miközben maga a modell sima felületű.
Ha a képek felkeltették a figyelmet, akkor érdemes ellátogatni a Várak és kastélyok weboldalra, ahol magyarországi és határontúli, egykor híres nemesi családok birtokában lévő várakról és kastélyokról olvashatunk. Kellemes felfedezést és kirándulást!

Füzéri vár:

Tiszadobi kastély:

A Pannonhalmi apátság:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése