Oldalak

2022. április 2., szombat

Valencia formái (1)

A következő néhány bejegyzésben az INNOSID projekt keretében nemrég megtartott workshop-unk modelljeiből mutatok meg néhányat. Az esemény helyszíne Valencia, amely 3D nyomtatható formákban igen gazdag. Ezekből válogattunk, és előre elkészítettük a nyomtatott mini másolatokat. Egészen pontosan nem lettek igazi másolatok olyan értelemben, hogy az eredeti formák méreteit azok arányait nem ismertük, csak a geometriai jellemzőket használtuk fel. Tegyünk egy sétát az Umbracle-ben!

Ebben a csodaszép, papagájok lakta kert két végében láthatóak a kék csempével burkolt szellőzők. Geometriailag egy kúpot két ferde végű hengerrel sikerült összemetszeni, melyek igazából csövek, és a vágott végüktől beljebb lamellákkal vannak lezárva. A nyomtatott verziót Solidworks-ben modelleztem, OpenSCAD-ben viszont eléggé bonyolultnak találtuk a workshop rövidke idejére.

Az eredeti formákból kettőt lehet látni a kert két végében, melyek a geometriai formákat kedvelők számára eléggé izgalmasak lehetnek. Ezek azért nagyon menők!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése