Oldalak

2022. április 5., kedd

Valencia formái (4) - Ha már itt járunk

 A City of Arts része az Umbracle, amely csodálatos kert pálmafákkal, bokrokkal, lágyszárú és kúszó növényekkel. Nagyon hangulatos, illatos és igazi feltöltődés az ottani séta. A kert felülről fedettnek mondható, egy parabolametszetű rácsszerkezet fedi, így a növényeket éri a napfény, de kapnak némi árnyékot is, az esőnek nem állja az útját, az ott sétálókban is a félig-meddig zárt tér élményét adja. 

Ennek az építménynek nem készítettük el a modelljét, bár észrevehető az ismétlődések rendje, tehát ciklusokkal le tudnánk írni.
A Thingiverse-n találtam egy modellt, melyről azt állítják, hogy támaszték nélkül nyomtatható. Nekem nem sikerült megbízhatóan szeletelni támaszték nélkül, mert nagyon sok helyen szükség lett volna rá. Ha támasztékkal szeletelem, akkor pedig nem éreztem, hogy el tudom majd jól távolítani úgy, hogy a kis pálcikákat nem töröm el közben. Megmutatom a modellt, hátha egyszer kicsalogatom majd egy nyomtatóból: https://www.thingiverse.com/thing:960687, azért az jelent valamit, hogy 2015 óta senki sem posztolta, hogy milyen lett a nyomtatvány, és nem is érkezett egyetlen komment sem.
Egyébként nagyon tetszik benne, hogy ilyen alapelemekből lehetne összeállítani a folyosót:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése